Şbt

Mâzîden Âtîye Uzanan Sanat: Minyatür Sanatıyla Amasya  Türbe ve Camileri Tasviri isimli projemizin internet sitesi ,E-Kitap  ve Sanal sergi çalışmaları

Şbt

Kurumumuz öğrencilerine yönelik sosyal, kültürel ve bilimsel faaliyetler kapsamında Kocaeli Gebze’de bulunan TÜBİTAK Fen Lisesine gezi düzenlendi.

Şbt

Kendilerini: “Türkiye’nin, daha iyi bir dünya için sözünü ve sesini yükseltebilmesi, ekonomik ve insani açıdan gelişmiş toplumlar arasında yer alması için Millî Teknoloji Hamlesini gerçekleştirmesinin kaçınılmaz olduğuna inanan bir grup genç girişimci ve genç profesyoneliz.” sözleriyle tanımlayan Türkiye Teknoloji Takımı (T3) tarafından kurumumuzda bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Şbt

Kurumumuzda "KURULUSTAN KURTULUSA OKUMA ETKINLIGI" yapıldı.

Şbt

Kurumumuz mezun öğrencilerinden Yavuz Bülent Yurduseven’in matematik öğretmenimiz Nursen Yılmaz tarafından danışmanlığı yapılan projenin başarı hikâyesi, Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca yayımlanan Maarifin Yüz Akı e-Dergisi’nde yayımlanmaya değer görülmüştür.

Ock

Bu etkinliğimizde bize destek olan, üniversitelerinin kapılarını açan Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Dudu Duygu KILIÇ ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin HAKVERDİOĞLU'na teşekkür ediyoruz.

Ock

2007 yılından bu yana TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen bilim ve toplum destekleme programları ile okul öncesi dönemi çocuklarından lisans öğrencilerine, öğretmenlere kadar toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenmektedir. Bu kapsamda Kurum’umuz öğretmenleri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4004 ve 4005 programları için 3 proje hazırlanarak başvuruları yapılmıştır.

Ock

Cumhuriyetimizin 100. yılı etkinlikleri kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu”nda kurumumuz Fen Bilimleri Öğretmeni Ayşegül Celep HAVUZ, Matematik Öğretmenlerimiz Kadriye ZOBU, Nursen YILMAZ ve Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. D. Duygu KILIÇ’ın hazırladığı “TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Kapsamındaki Fatih’in İzinde Matematik ve Teknoloji Adlı Projenin Etkililiği” başlıklı bildirinin sunumu gerçekleştirildi.

Ara

Kurumumuz rehberlik servisi olarak 8.sınıf öğrencilerine yönelik motivasyon ve psikolojik eğitim programının ilki gerçekleştirildi. Beş hafta süre ile gerçekleştirilecek eğitimler ile öğrencilere; amaç belirleme, verimli ders çalışma, sınav sistemi, sınav stratejileri ve sınav kaygısı gibi konularda eğitimler verilecektir.

Ara

Millî Eğitim Bakanlığının yayımladığı kılavuza göre, BİLSEM öğrenci tanılama sürecine ilişkin işlemler ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında gerçekleştirilecek.

İl tanılama komisyonlarınca 2-5 Ocak 2024'te ilkokul yöneticileri, rehber öğretmen veya psikolojik danışmanlarıyla ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğretmenlerine, özel yetenekliler ve BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantıları yapılacak.

Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanları için kılavuzda belirtilen gözlem formları doldurularak başlayan aday gösterme süreci, okul yönlendirme komisyonları tarafından yürütülecek. Okul yönlendirme komisyonu; okul müdürü başkanlığında müdür yardımcıları, rehber öğretmen/psikolojik danışmanlar ve 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinden okul müdürünün belirleyeceği en az birer sınıf öğretmeninden oluşturulacak.

Her okulda 1, 2 ve 3. sınıf düzeylerinden her bir sınıf düzeyindeki toplam öğrenci sayısının en fazla yüzde 20'si aday gösterilebilecek. Bir öğrenci en fazla iki yetenek alanından aday gösterilebilecek. Öğrencilerin yetenek alanlarına göre aday gösterilme işlemleri 8-19 Ocak 2024 arasında gerçekleştirilecek.

Kılavuz için tıklayınız

Ara

Okulumuzun resim ve biyoloji alanında ilk mezunlarından olan, Hollanda JNJ aşı ve ilaç firmasında görev yapan Ezgi Gürel' i ağırladık.

Ara

Bilim ve Sanat Merkezleri olarak öğrencilerin çok yönlü gelişimi için faaliyetlerimiz devam ediyor.

Ara

Öğrencilerin bilim ve sanat alanında bireysel yeteneklerinin ortaya çıkarılmasını amaçlayan Bilim ve Sanat merkezleri bu misyonu ile eğitimlerine devam etmektedir. Bu hedef doğrultusunda çalışan kurumumuzdan resim alanında katılan yarışmada final başarısı elde edilmiştir.

Ara

Cumhuriyetin 100. yılında eğitimin inşasında ve bekasında söz sahibi  öğretmenlerimizin maarif davamızın bugünü ve geleceği hususundaki fikirlerini almak ve eğitimde Türkiye Yüzyılı’na en iyi nasıl katkıda bulunabileceklerini ortaya koymak amacıyla düzenlenecek  “Öğretmenlerin Gözüyle Cumhuriyetin 100. Yılında Eğitim Sempozyumu” na okulumuz öğretmenleri Emrullah DİLEK ve Bahadır ÖZEN video sunumlarıyla katılmıştır. Okulumuzda gerçekleşen çekimlerin ardından paylaşılan sunumlar Bakanlığa iletilmiştir.

Ara

Eğitimin en önemli paydaşlarından olan velilerin demokratik bir şekilde okul yönetimine katılımının eğitim yönetim sistemlerinin niteliğini arttırabileceği düşüncesinin yanı sıra eğitim sisteminde karşılaşılan sorunların kalıcı bir şekilde çözülebilmesine yardımcı olabileceği gerçeği çerçevesinde veli toplantımızı gerçekleştirdik.