TÜBİTAK BİLİM VE TOPLUM PROJELERİMİZİN BAŞVURULARI YAPILDI

2007 yılından bu yana TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından yürütülen bilim ve toplum destekleme programları ile okul öncesi dönemi çocuklarından lisans öğrencilerine, öğretmenlere kadar toplumun farklı kesimlerine yönelik bilimsel etkinlikler yapmayı hedefleyen projeler desteklenmektedir. Bu kapsamda Kurum’umuz öğretmenleri tarafından hazırlanan TÜBİTAK 4004 ve 4005 programları için 3 proje hazırlanarak başvuruları yapılmıştır.

4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında; bilimsel konuların, kavramların ve süreçlerin gözlem ve uygulamalarla kavranabilmesine imkân sağlayan projeler desteklenmektedir.4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında ise; eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlayan projeler desteklenmektedir. Toplumda bilim kültürünün ve iletişiminin geliştirilmesinin amaçlandığı Bilim ve Toplum Destekleme Programları çerçevesinde; - 4004 Türkiye Yüzyılı Öğretmenleri Doğa Bilim Akademisi - 4004 Fatih’in İzinde Matematik ve Teknoloji 2024 - 4005 Doğal Afetlerin İncelenmesinde Yeni Yaklaşımlar ve Afet Farkındalığı adlı projelerimizin başvuruları yapılmıştır. Projeleri hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dileriz.
Yayın: 17.01.2024 - Güncelleme: 17.01.2024 14:00 - Görüntülenme: 52

TÜBİTAK,