Yürek Yakan Türküler ve Öykülerle HÜZÜNLENİP; Dedelerinin Kahramanlıklarıyla GURURLANDILAR.

Yürek Yakan Türküler ve Öykülerle HÜZÜNLENİP;  Dedelerinin Kahramanlıklarıyla GURURLANDILAR.

Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri; Çanakkale şehitlerimizi ANMA ve Çanakkale Zaferini KUTLAMAK için hazırladıkları programda, On Beşlilerin öyküleri, Çanakkale'nin yürek yakan türküleri ve Türk askerinin emsali görülmemiş kahramanlığını anlatan şiirlerle hüznü ve gururu bir arada yaşadılar.

Kaderin Türk milletine tecellisi olsa gerek ki dünyada tek olan,  hem KUTLAMA hem ANMA törenini aynı anda yaptılar.

Sahneden türküler, öyküler ve şiirler eşliğinde izleyicilerine şu mesajı verdiler:

" Bugün 18 Mart  Çanakkale Savaşları, 18 Mart Deniz Zaferi ve 25 Nisan 1915’te başlayan ve sekiz ay kadar süren kara savaşlarının olduğu büyük bir vatan savunmasıdır. Yalnız bizim tarihimizin değil dünya tarihinin en önemli savaşlarından biridir Çanakkale.

Çanakkale'de Türk Milleti büyük bir imtihan vermiştir,  Kurtuluş Savaşı'na adeta bir provadır Çanakkale.

Çanakkale Savaşları, istilacı güçlere karşı asil Türk Milleti'nin, ülkesi ve  bağımsızlığı için neler yapabileceğini cihana gösterdiği savaşlardır. Efsaneler ve mucizelerle doludur. Yokluğun varlıkla, savaşıdır. Kutsal bildiği değerler uğruna birçok neslin seve seve canını feda ettiği yerdir. Bugünkü özgür ve ileri Türkiye'nin temelleri, Çanakkale toprakları üzerinde atılmıştır.

Çanakkale'de dedelerimiz, ölmeleri gereken yerde en ufak bir tereddüt göstermeden gülümseyerek ölüme gittiler. Onlar, ana kucaklarını, baba ocaklarını bizim için feda ederek dönmemecesine uzak diyarlara yol aldılar. Onlar, yepyeni bir cumhuriyete, kemiklerinden ve bedenlerinden yıkılmaz bir temel yaptılar. Onlar, kendilerini öldürmeye gelenlere bile kucaklarını açıp insanlık dersi öğrettiler.

Ve tüm dünyaya, "BURASI İNSANLIĞIN SAVAŞI YENDİĞİ YER!” dediler."

Yayın: 21.03.2024 - Güncelleme: 21.03.2024 11:47 - Görüntülenme: 62