T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERKEZ - Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi

Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi Projesi TÜBİTAK 4004 Desteği Aldı

Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi Projesi TÜBİTAK 4004 Desteği Aldı

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’nın 17. yılında çıkılmış olan 2023/1 çağrı dönemi kapsamında Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi bünyesinde hazırlanan “Türkiye Yüzyılı Öğretmenleri Doğa Bilim Akademisi” adlı proje destek almaya hak kazandı.

Yürütücülüğünü Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi matematik öğretmeni Kadriye ZOBU’nun üstlendiği projede Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu KILIÇ, Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi fen bilimleri öğretmeni Ayşegül Celep Havuz ve matematik öğretmeni Nursen YILMAZ uzman olarak yer alıyor. Kurum öğretmenlerinden Nurşen KALYONCU, Sibel ERBAŞ, Orhan ARSLANTAŞ ve Ferat ÇINAR’ın rehber olarak katkı sağlayacakları proje faaliyetlerinde, BİLSEM Müdürü Muhammed BOLAT ve Coğrafya öğretmeni Dr. Savaş ÇAĞLAK da eğitmen olarak katılıyorlar.

Amasya Valiliği, Amasya Belediyesi ve Amasya Üniversitesi desteği ile hazırlanan proje kapsamında, TR 83 Bölgesi’nde (Amasya, Çorum, Tokat ve Samsun) görev yapan, köy okulları ve yatılı ilköğretim bölge okulları gibi dezavantajlı çocukların eğitim gördüğü okullar başta olmak üzere ilkokullarda görev yapan 30 sınıf öğretmenine yönelik 26-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında 5 günlük bir eğitim kampı düzenlenecek. Kamp boyunca uygulamalı etkinliklerle verilecek tüm eğitimler; Amasya Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve Adana Yüreğir Bilim Merkezi’nin alanında uzman akademisyen ve eğitimcileri tarafından yürütülecek. Açık ve kapalı uçlu deney, animasyon ve benzetim (simülasyon), artırılmış ve sanal gerçeklik, bilgi işlemsel düşünme, bilimsel gezi ve saha çalışması, dijital oyun ve öyküleme, doğal ve yaban hayatı gözlemi, eğitsel oyun, mobil uygulamalar, oyunlaştırma, sergi, STEAM, tartışma, seminer ve yaratıcı drama yöntemleri kullanılarak hazırlanan eğitim etkinlikleri, sınıf öğretmenlerinin bilimsel bakış açılarını geliştirerek güncel teknolojiler ve yenilikçi yaklaşımlarla tanışmalarını sağlayacak.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.05.2024 - Güncelleme: 03.05.2024 17:11 - Görüntülenme: 38
  Beğen | 0  kişi beğendi