T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / MERKEZ - Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi

Kahraman Milletimize Armağan Edilen İstiklâl Marşı'mızın 103. Yılını Kutladık.

Kahraman Milletimize Armağan Edilen İstiklâl Marşı'mızın 103. Yılını Kutladık.

14-03-202414-03-202414-03-202414-03-2024









12 Mart İstiklâl Marş'ımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü, Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi öğretmen ve öğrencileri tarafından coşkuyla kutlandı.

BİLSEM Müdürü Muhammet BOLAT'ın açış konuşmasıyla başlayan program; Saygı Duruşu, İstiklâl Marşı ve öğrencilerin hazırladıkları konuşma ve şiirlerle devam etti.

BİLSEM Müdürü Muhammet BOLAT konuşmasında; 12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiirinin, İstiklâl Marşı olarak kabul edildiğini, Mehmet Akif Ersoy'un, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışladığını ve Mehmet Akif'in, İstiklâl Marşı´nı kitabı Safahat´a niçin koydurmadığı sorulduğunda da "O benim değil, milletimindir." cevabını verdiğini vurguladı.

Öğrencilerimiz de konuşmalarında ve okuduklar şiirlerde, "Niçin İstiklâl Marşı?" sorusunun cevabını dile getirdiler ve dediler ki: 

"12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de kabul edilen; devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan "İstiklâl Marşı'mız"; milletin bağımsızlık aşkının, büyük kahramanlığının, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin Mehmet Akif ERSOY’un dizelerinde hayat bulmuş halidir.

          Mehmet Akif ERSOY, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş adımlarını İstiklâl Marşı ile anlatmıştır. İstiklâl Marşı, milli birlik ve beraberlik idealimizi en güzel biçimde anlatmaktadır. İstiklâl Marşı'mız, kahraman ordumuzun gösterdiği iman, inanç, cesaret, kararlılık, tam bağımsızlık ve hürriyet aşkını coşkulu bir şekilde ifade etmektedir.

          İstiklâl Marşı'mız, milletimizin karakterini yansıtmaktadır. 

 Ve millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk Milleti'nin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklâl Marşı"dır."

Program İstiklâl Marşı'nın koro halinde okunmasıyla son buldu.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.03.2024 - Güncelleme: 14.03.2024 11:02 - Görüntülenme: 29
  Beğen | 4  kişi beğendi