AMASYA / MERKEZ - Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi

60 ÜLKEDE SERGİLENEN “MATEMATİĞİN GÖZÜNDEN: IMAGINARY ULUSLARARASI GEZİCİ SERGİSİ” AMASYA BİLSEM’DE

60 ülkede sergilenen “Matematiğin Gözünden: IMAGINARY Uluslararası Gezici Sergisi” kurumumuzda açıldı. Açık ve etkileşimli bir matematik platformu olan IMAGINARY, 2008 yılında Almanya’da bulunan “Mathematisches Forschungsinsitut Oberwolfach” araştırma enstitüsünün projesi olarak başlamıştır.  Günümüze kadar 60’dan fazla ülkede üniversiteler arasında uluslararası gezici sergi olarak sergilenmeye devam etmiştir.Oyunlar, etkileşimli simülasyonlar ve görsel öğeler aracılığıyla matematiği, sıkıcı bir konu olmaktan çıkarıp daha ilgi çekici hale getirmeyi amaçlayan sergi; ayrıca soyut matematik kavramlarını somut ve elle dokunulur bir şekilde göstererek öğrenmeyi kolaylaştırmaktadır. Etkileşimli yazılımlar ve görsel öğeler, çocukların matematiksel kavramları daha iyi anlamalarını sağlarken, matematiği daha da eğlenceli bir hale getirmektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde BİLSEM’lerde bir ilk olarak serginin kurumuzda açılmış olmasının heyecanını yaşadığımız bu günde katılımları ile bizleri mutlu eden:                                    İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Gürbüz’e, Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dudu Duygu KILIÇ’a, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Öznur KULAK’a, Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Tevfik ŞAHİN’e, şube müdürlerine,  okul müdürlerine, velilere, öğrencilere, kurumuz öğretmenlerine ve misafirlerimize Amasya Şehit Ferhat Ünelli Bilim ve Sanat Merkezi olarak teşekkür ederiz. Ayrıca Matematik öğretmenimiz Nursen YILMAZ’a serginin kurumumuzda sergilenmesi için gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı şükranlarımızı sunarız.

19-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-202419-04-2024

Yayın: 19.04.2024 - Güncelleme: 19.04.2024 18:24 - Görüntülenme: 46